HGMB AB (Hospitio Group) har idag förvärvat samtliga aktier i Fresco AB och Fresco Restaurangmaskiner AB. Ett strategiskt steg som ytterligare stärker vår förmåga att erbjuda kompletta och skräddarsydda lösningar för våra kunder. Genom detta förvärv breddar vi vårt tjänsteutbud och fördjupar vår kompetens inom flera nyckelområden, samtidigt som gruppen nu växer till en årsomsättning på strax under 200 msek med god lönsamhet.

På Hospitio Group strävar vi efter att vara den enda källan våra kunder behöver för att lyckas. Med Fresco ombord kan vi nu erbjuda en ännu mer omfattande helhetslösning. Bolagets tjänster inkluderar allt från koncept- och affärsutveckling till köks- och restauranginredning, projektering, projektledning, egen drift, lokalsökning, operatörsrekrytering, finansiering samt ett brett utbud av konsulttjänster inom områden som brand, tillgänglighet, HR, inköp med mera. Frescos erfarenhet och expertis inom dessa områden kompletterar perfekt Hospitio Groups nuvarande verksamhet, vilket möjliggör en ännu bredare serviceportfölj och högre kundnöjdhet.

Ledningen för Freco, kommenterar ”Vi på Fresco är mycket entusiastiska över att bli en del av Hospitio Group. Det ger oss möjlighet att expandera våra tjänster och förbättra vår kapacitet att leverera helhetskoncept av högsta kvalitet. Vi ser fram emot att samarbeta med Hospitio och dess bolag för att fortsätta vår tillväxtresa och skapa ännu större värde för våra kunder och partners.

På Fresco har vårt fokus alltid varit att leverera hög kvalité med precision och personlig service och skapa
långsiktiga relationer med såväl klienter som leverantörer. Vi ser också positivt på att ingå i en grupp av dedikerade företag inom samma område och kunna jobba mot ett högt uppsatt gemensamt mål. Där vill vi bidra med vår erfarenhet och kunskap och även skapa mervärden för våra klienter i ett större perspektiv. När vi nu blir en del av Hospitio Group förstärks tryggheten för våra samarbetspartner i alla led, då vi får en större plattform att jobba från.”

Henrik Mattsson, VD för Hospitio Group, kommenterar: ”Förvärvet av Fresco är ett strategiskt steg som stärker vår marknadsposition och breddar vårt erbjudande. Genom att kombinera våra styrkor kan vi erbjuda unika och skräddarsydda lösningar som möter våra kunders specifika behov och utmaningar. Tillsammans med Fresco kommer vi att fortsätta vår strävan att vara marknadsledande genom innovation, kvalitet och enastående kundservice. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Fresco-teamet för att skapa ännu större värde för våra kunder. Våra gemensamma resurser och expertis kommer att göra det möjligt för oss att leverera innovativa och högkvalitativa lösningar som driver våra kunders framgång.”

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Henrik Mattsson
VD, Hospitio Group
E-post: henrik@hospitio.se
Telefon: +46 76 141 90 75